Як вибрати одяг дитині для дитячого садка: поради фахівців

Фото ілюстративне

Коли малюк проводить час в дитячому садку, батьки прагнуть забезпечити його найкращим, поки він не вдома. І тому прагнуть  підібрати такий дитячий одяг , який буде забезпечувати малюкові  необхідний комфорт.

Що ж підійде дитині найбільше, поки вона проводить час в приміщенні групи або на прогулянках в дитячому саду.

Як одягати дитину в приміщенні групи

Якщо ви розгубилися, що ж підібрати для дитини в садочок, можете запитати про це у вихователів або нянечок. Вони в обов’язковому порядку повинні розповісти вам, які умови в групі, яка там температура повітря, чим займаються діти протягом усього дня.

Від усього цього будуть залежати і рекомендації щодо підбору одягу. Можете навіть розпитати в інших батьків або тих, у кого дітки вже в старших групах, в яких речах дитині буде найкомфортніше.

Коли дитина перебуває в приміщенні групи дитячого садка, найпростіше підібрати такий одяг, який дитина носить і вдома, проводячи час за іграми. Комфортний спортивний дитячий одяг, легший для літнього часу і тепліший для зими, - те, в чому вашій дитині буде максимально комфортно.

Це можуть бути шорти і майка / футболка, спортивний костюм, лосини, спортивні штани, олімпійки,
світшоти.

Спортивний одяг краще підійде ще й тому, що протягом дня у малюків в обов’язковому порядку є урок фізкультури, гімнастики, танців або інших видів фізичної активності.

У цьому випадку обов’язково будуть потрібні кросівки, але тільки легкі, саме для приміщення. Також добре зарекомендував себе легкі чешки-балеринки.

Для проведення часу в групі можуть підійти і звичайні домашні тапочки, але закриті, м’які і комфортні, або навіть щільні шкарпетки з нековзною підошвою.

Який одяг знадобиться для прогулянок на свіжому повітрі в дитячому садку

Для літніх прогулянок, як і для перебування в приміщенні групи, потрібна буде легкий і максимально натуральний дитячий одяг. Шорти, майки, футболки, для дівчаток - лосини і платтячка.

Але для холодної пори року потрібно подбати про теплий одяг. Це повинні бути колготки і брюки, штани з теплою підкладкою, можуть бути і спортивні костюми, але на флісі або з начосом.

Для зими знадобляться курточки, а для сніжної погоди - непромокальні лижні костюми та комбінезони.

Як правило, найменшим дітям виховательки і нянечки допомагають одягатися. Але все ж краще подбати про те, щоб одяг для вулиці або змінний одяг для приміщення групи одягався легко і просто. Адже більшу групу дітей персонал дитячого саду може не встигати обслужити, одягання буде сильно затягуватися.

Штанці і кофти краще вибирати просто на еластичних гумових канатах, верхній одяг - на замку-блискавці, а не на ґудзиках, а взуття - на липучках або на замку, а не на шнурках.

Корисні поради

1. У літню пору стежте, щоб одяг був з натуральних матеріалів (бавовна, льон, бамбукове полотно, шовк, віскоза). Допускається невеликий вміст еластану, щоб тканина добре тяглася, але не більше 10% до натуральної нитки.

2. У будь-якій групі дитячого садка обов’язково повинен бути кімнатний термометр. Якщо він показує 24 градуси Цельсія і більше, на малюка надягайте тільки один шар одягу поверх натільної білизни.

3. Навесні і восени температура в приміщенні падає, особливо поки не включають опалення. Якщо вона опускається до 18 градусів Цельсія і нижче, надягайте колготки під штани або шорти, або теплі спортивні костюми.

4. Взимку, як правило, будь-який дитячий садок добре опалюється. Тому тут теж потрібно стежити за кімнатним термометром, щоб не укутати дитини занадто сильно, і їй не було жарко.

5. На вулицю для осені та зими обов’язково вибирайте водонепроникні костюми або комбінезони, водонепроникні куртки з нейлону або поліестеру. Усередині такий одяг для холодів повинен бути добре утеплений.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку центр молодіжного простору переселили на Глушець
Наступна новина На Волині вантажівка збила мотоцикліста. Він у лікарні
Схожі новини