Як відкрити банківський рахунок у Європі

При існуючих політичних обставинах іноземцям відкрити рахунок у європейських банках не просто, але можливо. Його наявність підвищить статус будь-якої компанії та зміцнить її репутацію. Правильно оформлені документи та контакт з банкірами значно полегшать завдання, про що ми поговоримо далі у нашій статті. 

Переваги співробітництва з банками ЄС

Щоб відкрити банківський рахунок у Європі, може знадобитися допомога фахівця. Однак такий крок має низку переваг:

  • для управління грошима банківська система ЄС пропонує великий вибір послуг, у тому числі мобільні програми, онлайн-банкінг тощо;
  • відсутність ризику девальвації валюти;
  • сувора система захисту забезпечує безпеку та гарантує повернення вкладів до 100 000 EUR у разі банкрутства фінансової установи;
  • рахунок у банку ЄС відкриває кредитну історію;
  • зменшення витрат під час роботи з іноземними партнерами;
  • страховка від втрати коштів через рейдерство, конфіскації тощо;

Банківська система Європи є найрозвиненішою і присутня практично у всіх країнах світу. Вона надає клієнтам можливість скористатися кредитами, лізингом та іншими інструментами, що полегшують підприємництво.

Що потрібно для відкриття рахунку

Відкрити рахунок у будь-якій фінансовій установі ЄС досить складно і може вимагати багато часу. Іноземцю для відкриття рахунку потрібно:

  • вибрати банк з відповідними умовами, нормативами та розцінками за послуги;
  • підготувати пакет необхідних у цій країні ЄС документів – посвідчення особи, підтвердження місця проживання, інформація про компанію, контракти тощо;
  • більшість банків Європи вимагають особистої присутності клієнта на підписанні угоди;
  • відкриття розрахункового рахунку, отримання платіжної картки та поповнення балансу.

Онлайн відкрити рахунок складніше та можна не в усіх банках. Експерти сайту https://lawrange.net/uk/yak-zareiestruvati-kompaniju-v-portugalii/ можуть допомогти в цьому. Важливо швидко відповідати на запити та надавати точну інформацію.

У європейських фінансових установах обов'язковою є перевірка особистості клієнта, походження їх грошей та інших даних. Тому необхідно надати додаткові документи на вимогу банку. Для іноземців без статусу ПМП/ВНП можуть бути суворіші умови надання кредиту та іпотеки. Перераховувати кошти можна за допомогою різних платіжних систем, міжнародного банківського переказу чи криптовалюти.

*На правах реклами 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку змінили схему руху автобусного маршруту №5