Як зберегти волинський ліс? Позиція депутатів

Звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо необхідності внесення змін до нормативно-правових актів з метою забезпечення збереження лісового фонду України.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, вкрай стурбовані ситуацією, що склалася протягом останніх років на території Волинської та сусідніх Рівненської і Житомирської областей, а також на території Республіки Білорусь та Польщі, де спостерігається масова загибель різновікових соснових насаджень.

За результатами наукових досліджень, як у подальшому підтверджено лабораторними аналізами, встановлено, що внаслідок комплексу сприятливих природно-кліматичних факторів, а саме: аномально високих температур, різкого коливання рівня ґрунтових вод втрачається біологічна стійкість лісових насаджень, відбувається масове заселення дерев стовбурними шкідниками, зокрема верхівковим короїдом. З моменту його заселення до загибелі дерева минає від трьох до п’яти тижнів.

Ситуація стрімко погіршується та набирає загрозливого характеру як для лісового господарства області, так і екологічної ситуації регіону в цілому. Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Facebook запускає розділ про надзвичайні ситуації
Наступна новина Григорій Пустовіт прокоментував демонтаж луцького ринку
Схожі новини