Які Apple Watch вибрати у 2022 році: на що звертати увагу

Фото ілюстративне

Зовсім недавно Apple представила широкому загалу нову версію свого годинника Apple Watch 7. Новий гаджет вийшов дуже суперечливий. Багато користувачів порахували оновлення вкрай мінорним і заявили, що не збираються купувати собі цей пристрій.

У той же час у Купертіно залишили ще дві моделі свого годинника Apple Watch Series 3 і Apple Watch SE. Як розібратися в ключових відмінностях і відповісти собі на питання: варто їх купувати або краще придивитися до інших варіантів.

Зрозуміло, що всі ключові фішки нових гаджетів з'являються тільки в головній лінійці, тому Apple Watch 7, саме собою зрозуміло, що буде крутішим і кращим. Так само як і Apple Watch 6 на порядок вище всіх інших.

Флагман флагманом, але існують інші користувачі, які вважають недоцільною таку дорогу покупку і готові жертвувати деякими функціями. Для цього важливо розуміти, чим різняться різні Apple Watch один від одного, про що і поговоримо далі.

Apple Watch 7 або SE

По-перше, збільшена діагональ дисплея в новому годиннику. Apple Watch 7 має на 20% більшу площу, порівняно з торішньою версією і на 50% більшу, ніж у Series 3. Тут можна провести аналогію з лінійками iPhone. Кожен наступний смартфон компанії має якісь унікальні фішки, і з кожною новою серією камери телефонів зазнають певних змін.

У годинниках все так само. Кожен, хто побачить гаджет на вашому зап'ясті, знатиме, що це нові вотчі. Щодо зручності використання, то на думку деяких користувачів, діагоналі і раніше вистачало. Багато хто погоджується з такою думкою і купує собі Apple Watch на 40 мм.

По-друге, важливо згадати Always On Display. Ось що дійсно важливо. Власники Apple Watch 3 і Apple Watch SE –  всі вони вважають функцію марною і нікому не потрібною. Спірне питання.

Певна частина користувачів, які носили SE протягом тижня, зауважують, що за цей час дуже скучили за крутою фішкою свого годинника п'ятої серії. Варто тільки хоч раз приміряти преміальну лінійку вотчів, як одразу все стає зрозумілим. Більше не потрібно кожного разу смикати зап'ястям, щоб дізнатися час, дату чи погоду. Ті, хто хоч раз користувався Always On, швидше за все ніколи більше не відмовляться від цієї фішки.

Наступною відмінністю між лінійками буде захист за стандартом IP6X. У нещодавній добірці крутих аксесуарів для Apple Watch багато користувачів з упевненістю заявили, що годинник не потребує більшої міцності. Багато хто користується годинником,  навіть працюючи на заводах по роботі з металом, і не мають проблем. Тому новий стандарт – це швидше маркетингова фішка.

Із справді важливих відмінностей - контроль здоров'я. Починаючи з Apple Watch 4, у флагманській лінійці з'являлися нові ключові фішки спочатку ЕКГ, а потім контроль рівня насичення крові киснем. Зрозуміло, що COVID-19 нікуди не піде найближчим часом, і подібні датчики будуть актуальні ще багато років. А якщо у вас проблеми зі здоров'ям, Apple Watch 7 купуйте без варіантів. Контроль рівня насичення крові киснем більше, ніж просто іграшка.

Якщо у вас була думка про покупку годинника від компанії Apple, бігти в магазин треба вже зараз і сміливо купувати собі Apple Watch 6, поки їх не розібрали. Ціна на них зараз невелика, більшість функцій виглядають стильно, модно, молодіжно.

Крім того, якщо ви бажаєте придбати відмінний гаджет за ще більш вигідною ціною, тоді можете звернутися до ринку вживаної техніки, де можна придбати цілком хороші Apple Watch 6 б/у. Але це – на розсуд кожного.

Чи варто купувати Apple Watch 3

Apple Watch Series 3 з'явилися ще у 2017 році. Разом із цим пристроєм Apple представила нам iPhone 8, а діти, народжені в цей час, уже вміють розмовляти, отже, часу пройшло чимало.

До 2021 року вони вже вкрай застаріли. Старий дисплей з великими рамками, пластиковий задник, відсутність багатьох циферблатів та нових фічів. Подивіться, наскільки відрізняється діагональ дисплея Apple Watch 3 і Apple Watch 7.

Щоб зрозуміти, наскільки маленький у них дисплей, уявіть: у Apple Watch 7 діагональ рівно наполовину більша. Можна, звичайно, сказати, що пристрій відмінно підійде для тих, хто тільки знайомиться з технікою Apple і раніше не користувався гаджетами компанії, але це теж неправда.

Якщо ви придбаєте собі третю версію, то є шанс розчаруватися в Apple, не зрозуміти всієї магії компанії.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вже запрацювали центри вакцинації після новорічних свят
Наступна новина На Волині за добу від коронавірусу померло 4 людей. Статистика
Схожі новини