Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 24-25 лютого, у Луцьку та на Волині буде мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень невеликий сніг, а на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

24 лютого у Луцьку та області буде північний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі 10 - 15 морозу, вдень від 6 до 11 морозу.

25 лютого у столиці Волині та області очікується північно-східний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі від 15 – 20 морозу, вдень від 10 – 15 морозу.

Народний прогноз погоди: 24 лютого відзначається день пам’яті святого Власія Севастійського. До Власія були морози: різдвяні, водохресні, афанасієві, тимофіївські, миколині. Але власієві вважалися найміцнішими, і останніми.

У народі говорили: “Проллє Власій олії на дорогу — зимі час забирати ноги”, тому що цього дня часто бували відлиги.

Народний прогноз погоди:  25 лютого вшановується пам’ять святого Олексія, чудотворця.

У народі 25 лютого називали днем Олексія Рибного, тому що якщо цього дня настає відлига — літом буде добре ловитися риба. З цього дня упродовж трьох днів виставляли на ранковий мороз зерно, яке призначалось для посіву, і говорили, що проморожене насіння дає кращий урожай. Якщо на Олексія небо зоряне, можна чекати хороший збір зернових. А сонячний день обіцяв великий врожай яблук.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закордонна освіта як виклик собі
Наступна новина Керівника Волинського окружного адміністративного суду зловили на хабарі. ФОТО
Схожі новини