Японія подарує луцькій лікарні апаратуру за 2,5 мільйони гривень

Фото ілюстративне

Луцька міська клінічна лікарня виграла японський грант на обладнання, яке дозволяє заглянути у шлунок.

Про це «Першому» розповіла головна лікарка закладу Лариса Духневич.

З її слів, на участь у програмі «Кусаноне» японського уряду надійшло 500 заявок з усієї України. В результаті організатори відібрали 12 переможців, серед яких – луцька лікарня.

Заклад отримає відеодуоденоскоп та відеогастроскоп з комплектом обладнання. Загальна вартість – близько 2,5 мільйонів гривень.

«Це обладнання дозволяє оглядати шлунок, виявляти сторонні тіла, виявляти і зупиняти кровотечі, жовчокам’яну хворобу. У нас є подібне обладнання, але воно вже потребує заміни», - розповіла Лариса Духневич.

Довідково: «Кусаноне» - програма допомоги Японії країнам, що розвиваються. У 2019 році на її реалізацію в Україні витратять близько 800 тисяч доларів.

Починаючи з 2002 року в Україні в рамках «Кусаноне» профінансовано 139 проектів у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо. На це Японія витратила близько 10 мільйонів доларів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми вам віримо». Які ресторани Луцька приймають замовлення по телефону. ЕКСПЕРИМЕНТ
Наступна новина У Луцьку бракує дільничних офіцерів: 1 на 10 000 людей
Схожі новини