З Київщини на експертизу вивезли понад 400 тіл цивільних

Фото Reuters

З території Київської області, яку звільнили від окупантів, вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців - цих жерт оглядають судмедексперти для документування злочинів Росії. 

Про це повідоляє «Українська правда» з посиланням на допис у «Facebook» Ірини Венедіктової.

«В бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК. З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями», – зазначила Ірина Венедіктова.

За словами генпрокурорки, на звільнених територіях Київщини – надважливі докази жорстоких воєнних злочинів РФ.

«Це пекло, яке треба задокументувати, щоб покарати нелюдів», – сказала вона.

Венедіктова повідомила, що вся звільнена від окупантів територія поділена на квадрати, в кожному з яких працють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативників Нацполу.

До цих груп залучають інспекторів-криміналістів, вибухотехніків, кінологів, судово-медичних експертів чи лікарів. 

«Попереду - завжди ДСНС - вороги замінували міста і села, залишилось багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили «розтяжки» навіть на трупах місцевих», – додала генпрокурорка.

Для проведення слідчих дій на території тільки Бучанського району зараз залучено понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів. Аналогічна робота також розгортається у всіх звільнених населених пунктах Київської та Чернігівської області.

Надалі офіс генпрокурора збільшить чисельність слідчо-оперативних груп. Паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збір фото і відеодоказів.

Крім того, Венедіктова попередила «помічників» - там досі небезпечно, велика частина території умисно замінована ворогом, багато боєприпасів не здетонували.

Нагадаємо, російські окупанти влаштували на Київщині масові розстріли цивільних мешканців. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Країни Балтії відмовились купувати газ у РФ
Наступна новина Робили по 30 операцій в день. Сім'я лікарів з Маріуполя тепер працює на Волині
Схожі новини