З Луцької ради церков пропонують виключити очільника Московського патріархату на Волині

Архієпископ Нафанаїл. Фото з мережі

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська зареєструвала петицію, в якій запропонувала виключити з Луцької ради церков очільника Волинської єпархії УПЦ (МП) Нафанаїла

За її словами, через війну, яку розв’язала рф проти України представник Московського патріархату не повинен бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих.

Відповідну петицію вона зареєструвала 11-го травня. 

«У зв’язку з війною, яку веде російська федерація проти України, вчиняючи геноцид проти української нації, прошу виключити з Луцької ради церков представника української православної церкви московського патріархату, а саме керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.


Представники будь-яких організацій чи установ ворожої країни, яку вже не одна держава у світі визнала терористичною, не повинні бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих», – йдеться у петиції.

Станом на 15:30 11-го травня петиція набрала всього два голоси з необхідних 300. До закінчення голосування залишилось 14 днів. Якщо петиція набере відповідну кількість голосів її розгляне міська влада. 

Читати також: У Луцьку створили раду церков. Хто увійшов до її складу?

Довідково:
Луцька рада церков є консультативно-дорадчим органом при Луцькому міському голові, члени якого діють на громадських засадах.
Основними її завданнями є: об’єднання зусиль релігійних громад у доброчинній діяльності; сприяння міжконфесійному порозумінню та злагоді; обговорення актуальних питань життєдіяльності міської територіальної громади; участь релігійних організацій у духовному відродженні та зміцненні гуманістичних засад у Луцькій міській територіальній громаді. 

 

Нагадаємо, волинські депутати пропонують заборонити УПЦ МП. В обласній раді зареєстрували відповідний проєкт рішення про звернення щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні, скасування Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області, виходу з лав УПЦ МП та побудови єдиної православної незалежної української церкви. 

Проєкт цього рішення буде винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти заблокували газопостачання України на Луганщину та Донеччину
Схожі новини