З початку року автопарк Сил оборони поповнився 175 новинками, 76 з них – вітчизняного виробництва

Упродовж 9 місяців 2024 року Міноборони кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 175 зразків автотранспорту, зокрема 76 – вітчизняного виробництва.

Про це йдеться на сайті відомства. 

«Йдеться не лише про тактичні бойові машини чи пікапи, а досить широкий спектр техніки, який вкрай необхідний Силам оборони», — повідомив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк.

За його словами, серед зразків кодифікованої техніки є сучасні електричні і бензинові мотоцикли, квадроцикли, гексоцикли, всюдихідні багі, амфібії, пікапи, тактичні бойові машини, автоцистерни, автокрани, автомайстерні, екскаватори-навантажувачі, машини технічної допомоги, евакуаційні та сідельні тягачі, пересувні банно-пральні комплекси, причепи і напівпричепи тощо.

Зі 175 нових зразків автотранспорту більш ніж половину кодифікували упродовж третього кварталу.

Серед вітчизняних новинок — унікальний безшумний електромотоцикл Atom Military, шестиколісні гексоцикли Polaris, амфібія «ТАХА», десятиколісний автомобіль надвисокої прохідності «ТАХА 3400», наднизьке багі «Варан» тощо.

електромотоцикл Atom Military

Серед іноземних зразків авто, які цьогоріч допущені до експлуатації у Силах оборони — вантажівки MAN, IVECO, SCANIA, тягачі VOLVO, DAF, пікапи PEUGEOT LANDTREK, TOYOTA HILUX, MITSUBISHI L200, екскаватор-навантажувач CAT 428, піротехнічні машини DAEWOO.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь з робочим візитом приїхав заступник Мінветеранів
Наступна новина На Волині віддали останню шану 24-річному Герою. ФОТО