З спортзонами та новими межами: в Луцьку затвердили концепцію розвитку парку 900-річчя

У Луцьку затвердили концепцію розвитку Парку культури та відпочинку ім. 900-річчя міста та встановлять реальні межі зеленої зони.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міської ради 5 червня.

«Маємо нову концепцію, яка відрізняється від попередніх. Брали зразки світового досвіду, аби зрозуміти, як робили такі парки у Європі», - розповіла радниця в.о. міського голови Мар’яна Сорочук. За її словами, у парку планують збільшення входів з 6 до більше 20, зроблять доріжки для велосипедистів, пішохідні та бігові доріжки. Також буде три зони для вигулу собак, три дитячих майданчики для дітей від 3 років, від 7 років і загальний майданчик, мотузковий парк, скейтпарк, BMX-зона та багато іншого.

Мар’яна Сорочук додала, що концепцію подарувала лучанам студія Ariva Urban.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зазначив, що для розвитку парку потрібні доріжки, але виникають питання навіщо в парку так багато спортивних зон. Приміром, мотузковий парк, BMX-зона.

«Люди мають приходити в парк, а не в спортивні зони. Для цього можна знайти інше місце. Ми понатикуємо різними спортивними зонами», - додав він.

Натомість обранець громади Євген Ткачук зазначив, що перш за все у парку треба зробити туалет з центральною каналізацією.

«За» концепцію проголосували 26 депутатів. Також обранці громади ухвалили до 31 грудня встановити реальні межі парку, адже вона змінилися за останні роки.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин прийшов на роботу і помер, - ЗМІ
Наступна новина Засудили лучанина, який утік з-під конвою в лікарні
Схожі новини