Заказник «Воротнів» - куточок раю посеред лісу біля Луцька. ФОТО

Мабуть, в кожної людини є місце, де вона відчуває себе наче в раю. Для когось це пляж на березі моря або озера, для інших - 6 соток дачі, а комусь до душі мандрівки горами.

Лучанам, щоб потрапити в таку місцину, не обов’язково виїжджати далеко за межі міста.  За 17 кілометрів від обласного центру Волині розташувався біологічний заказник «Воротнів». Лісівники облаштували тут якісну інфраструктуру для відпочинку – є на що подивитися, що послухати і де присісти. 

А ще важливо, що в цьому куточку раю практично нема мобільного зв’язку. Тому ніщо не заважитиме відпочинку.

Лісівники й сьогодні продовжують розвивати інфраструктуру «Воротнева». Так, за словами начальника обласного управлінні лісового та мисливського господарств Олександра Кватирка, на Волині діє 8 екологічних стежок. 

«За останніх три роки ми відновили колишні стежки і добавили нових. В області є 8 стежок. Нині почали облаштовувати найдовшу - довжиною 9 кілометрів. На наступні п’ять років ставимо завдання, щоб у кожному державному підприємстві була якісна стежка», – зауважив посадовець.

Одна зі стежок буде діяти й у «Воротневі». 

А ще лісівники нарікають на некультурних гостей заказника, які залишають сміття в лісі, не турбуючись про природу. І хоча ситуація постійно змінюється в кращий бік, однак той час, коли кожна людина розуміє, що в лісі не можна смітити, ще не настав.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як мотивувати себе щодня: 8 простих способів
Наступна новина Пора відпусток, а берега самотні: у мережі з'явилося відео порожніх пляжів Криму. ВІДЕО
Схожі новини