Закінчив коледж і пішов на війну. Історія 21-річного захисника

Прикордонник із позивним «Студент» – командир гарматного розрахунку комендатури швидкого реагування одного з бойових підрозділів. Хлопець родом з Вінниччини, йому всього 21 рік. Після закінчення коледжу він відразу підписав контракт з Державною прикордонною службою, і вже третій рік захищає Україну на передовій.

Його позивний «Студент» не випадковий, адже відображає його постійне прагнення вчитися і вдосконалювати свої навички, пишуть на сторінці Державної прикордонної служби України.

Бо я наймолодший, і я завжди навчався на всьому: на гарматах, на FPV-дронах, на ПЗРК.

Свою службу Студент почав у Могилів-Подільському прикордонному загоні, але вже згодом брав участь в обороні Бахмута, а пізніше – на Куп’янському напрямку.

Війна сьогодні кардинально змінилася. На початку не було такого масового використання дронів і артилерії. Ворог не відчуває дефіциту боєприпасів і намагається брати кількістю, – пояснює він.

На Куп’янському напрямку Студент працював із артилерією, брав участь у штурмах і обороні позицій.

Запам’ятався момент, коли ми з хлопцями працювали зі своєї гармати, а по нас почав стріляти ворожий міномет. Ми швидко вирахували його позицію, і почалась так звана «артилерійська дуель» – бій на смерть: або ми їх, або вони нас. Але тоді ми вийшли переможцями без втрат та поранених, – згадує він.

Для Студента головне на війні – це моральний стан і мотивація.

На війні не обов’язково бути спортсменом, але важливо знати, заради чого ти тут. Якщо у вас дружня команда і спільна мета – все обов’язково вдасться. Знищувати ворога і не допустити його просування – головна ціль на сьогодні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк втратив ще двох захисників
Наступна новина Вивіз із Краматорська сім'ю і пішов на фронт. У Володимирі попрощались із Героєм