Замість щодня – через день: потяг «Львів – Ковель – Москва» курсуватиме рідше

Графік курсування потяга «Львів – Ковель – Москва» змінили. Фото - Українська правда

Поїзд, яким прямує з Ковеля до Москви, змінить періодичність курсування.

Йдеться про двогрупний поїзд № 78/73, 74/73 Львів – Ковель – Москва. Із 31 березня він курсуватиме по непарних числах місяця замість щодня, повідомляє сайт Укрзалізниці.

Як зазначають у відомстві, оптимізація графіка руху пасажирських поїздів між Україною та Росією пов’язана з постійним падінням пасажиропотоку між країнами.

Так, у 2018 році Укрзалізниця перевезла в сполученні з Росією 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20 % менше, ніж у 2017-му.

Як свідчить статистика, починаючи з кінця літа 2018 року, пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до країн Європи.

Із серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів до європейських країн на 10% більше, ніж до РФ. Загалом до Європи із серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тис. пасажирів, а до Росії – 329,4 тис. пасажирів.

Фахівці Укрзалізниці прогнозують і подальшу переорієнтацію закордонного пасажиропотоку в європейському напрямку. До ділових і туристичних центрів Європи Укрзалізниця вже призначила 20 пар поїздів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ремонти, нове обладнання, міжнародна співпраця: луцькі медики підбили підсумки роботи. ВІДЕО
Наступна новина «Те, що вимальовується, не може не радувати»: у селі на Волині ремонтують школу. ФОТО
Схожі новини