Затримали начальницю управління Волинської ОДА, яка вимагала хабар 1500 доларів

На гарячому затримали начальницю одного з управлінь Волинської ОДА, яка вимагала від приватного підприємця 1 500 доларів США неправомірної вигоди за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування. 

Затримання відбулося 10 березня, повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Заходи з документування й затримання проводили слідчі ГУНП у Волинській області в рамках кримінального провадження, відкритого за матеріалами Управління стратегічних розслідувань, та під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

У поліції розповіли: слідчі встановили, що посадовиця діяла умисно, з метою незаконного збагачення та зловживаючи службовим становищем. 

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ факт вимагання неправомірної вигоди задокументували, гроші вилучили. 

Зловмисницю затримали згідно зі статтею 208 КПК України, вирішують питання про оголошення їй підозри та обрання запобіжного заходу.

Вимагання неправомірної вигоди службовою особою карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Триває слідство.    

У Волинській ОДА у коментарі «Першому» сказали, що нічого не знають про цей інцидент.

Зазначимо, проведенням конкурсів на перевезення пасажирів займається управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА, яке очолює Наталія Остапкович.

Нагадаємо, у лютому 2021 року на хабарництві викрили посадовців державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» облдержадміністрації.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Площі зірок» у Києві відкрили іменну зірку екстренера «Волині» Анатолія Дем'яненка
Наступна новина Упізнали хулігана, який розмалював «розумну» зупинку в центрі Луцька. Відео розкаяння
Схожі новини