Затримали волинських митників, які організували регулярні побори з українського бізнесу

СБУ затримала на Волині двох митників, які вимагали хабарі за імпорт товарів в Україну

Про це повідомляє управління СБ України у Волинській області.

Служба безпеки ліквідувала дві корупційні схеми на Волинській митниці, через які держбюджет недоотримував значні кошти від митних надходжень.

Відомо, що регулярні побори з українського бізнесу влаштували керівник одного з відділів та головний інспектор. Слідчім вдалося задокументувати одразу декілька фактів злочинної діяльності обох фігурантів і затримали їх на гарячому.

Зокрема, очільник відділу в обмін на гроші обіцяв імпортерам не створювати бюрократичні перешкоди під час митного оформлення їхніх вантажів. Плата за таку "послугу" становила 200 доларів за кожен автомобіль, що ввозив товари При цьому головний інспектор митниці, всупереч вимогам, не підвищував для підприємців митну вартість ввезеної продукції. За це він вимагав половину від зекономлених коштів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили корумпованим посадовцям про підозру за отримання хабаря. Наразі триває розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудок. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які букети є популярними в Дубліні. Що подарувати коханій?
Схожі новини