Зеленський назвав дати, коли перші військові КНДР опиняться в зонах боїв

Російська Федерація (РФ) залучить перших військових Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до зони бойових дій вже з 27 по 28 жовтня. Це є очевидним ескалаційним кроком з боку країни-окупанта.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал президента Володимир Зеленського.

Ситуація на фронті

За словами президента, сьогодні, 25 жовтня, він вислухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського. Особлива увага приділялась:

  • Покровському;
  • Курахівському;
  • Лиманському напрямках.

Ситуація у Донецькій області залишається важкою, але українські воїни продовжують утримувати позиції та робити усе можливе для знищення ворога.

На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта.

Ситуація у Курській області

Окрему увагу було приділено Курській області. Наразі реалізовуються усі поставленні завдання.

Зокрема буферна зона на російській території убезпечує Україні від спроб окупанта розширити війну на сході.

Залучення військ КНДР до війни проти України

Доповів (Сирський, - ред.) також і щодо залучення Росією військових з Північної Кореї. За інформацією розвідки, вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями, – заявив президент.

Зеленський додав, що світ повинен чітко побачити, що Росія насправді бажає продовження війни, у зв'язку з чим реакція міжнародних партнерів повинна бути сильною та принциповою.

Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію, – зауважив Зеленський.

Відправка військ КНДР на війну проти України

Головне управління розвідки (ГУР) повідомило, що Північна Корея перекинула до Росії близько дванадцяти тисяч своїх військових. Частина цих сил, за даними ГУР, вже знаходиться в районі бойових дій у Курській області.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Артилеристів готуватимуть на комп’ютерному полігоні
Наступна новина На війні обірвалося життя Героя з Волині