Землю під Центральним ринком у Луцьку хочуть поділити. Облспоживспілці залишать тільки четвертину

Фото ілюстративне

Земельну ділянку площею більше двох гектарів, на якій нині розташована частина Центрального ринку в Луцьку, поділять на чотири частини.

Таке рішення 30 червня прийняли члени земельної комісії міськради, повідомляє Суспільне.

Представники облспоживспілки і підприємці ринку під стінами Луцької міської ради влаштували акцію протесту.

Голова правління облспоживспілки Марта Кандиба каже: нині триває два судові спори щодо цієї землі і дій міської ради.

«Враховуючи, що судовий спір іде, є один кадастровий номер, вони хочуть поділити цю земельну ділянку, зареєструвати в земельному кадастрі 4 земельні ділянки. Тоді немає предмету спору, кадастровий номер цієї ділянки зникає з реєстру. І навіть якщо рішення Верховного суду буде на нашу користь, вже немає цього кадастрового номеру», – каже вона.

Представник юридичного департаменту міської ради Андрій Максим’як каже: після поділу землі можна буде змінювати її цільове призначення.

З його слів, пів гектара передбачені для надання в оренду облспоживспілці, оскільки там є їхні об’єкти нерухомого майна. Решта буде використовуватись для облаштування туристично привабливої території.

«Об’єкт зареєстрований в реєстрі як єдиний майновий комплекс. Однак до всього об’єкта не входить все те майно споживспілки, яке в них є на тій ділянці як нерухоме. Тобто сюди не входить асфальтно-бетонне покриття, мощення з бруківки. Про це було сказано в постанові касаційного суду. Те рішення, яке сьогодні було прийнято комісією, відповідає закону, є таким, яке міська рада уповноважена приймати», – розповів Андрій Максим’як.

За поділ землі члени комісії проголосували одноголосно. Питання винесуть на розгляд депутатів на сесії, що відбудеться другого липня.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Для збереження генофонду». У Луцьку посадять «нащадка» Лесиного ясена
Наступна новина Дружина Зеленського ще й досі не одужала від коронавірусу
Схожі новини