Життя бійців важливіші, – Зеленський про вихід ЗСУ з Вугледару

Президент Володимир Зеленський назвав правильним рішенням вивести ЗСУ із Вугледару, адже це дало можливість зберегти життя бійців.

Про це глава Української держави заявив під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Без відповідної зброї ми не можемо зупинити Російську Федерацію. Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання про причини залишення Вугледару.

Президент вкотре закликав міжнародних партнерів надати Україні «можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю, надати дозвіл, надати відповідні системи».

Він також повідомив, що нині спостерігається відставання у поставках зброї.

«Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, у тому числі далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують», - сказав Президент.

Нагадаємо, вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів Збройних сил України із Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки та зайняття положення для ведення подальших дій.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Весільний коровай тепер – на його труні: на Волині попрощалися із 21-річним Героєм. ФОТО