Знайдена смертельна небезпека миючих засобів - вчені

Вчені Бергенского університету в Норвегії з'ясували, що регулярне використання чистячих засобів збільшує ризик порушення роботи легенів у жінок, повідомляє Сегодня з посиланням на MedicalXpress.

У довгостроковому дослідженні взяли участь 6236 осіб з середнім віком 34 роки. Лікарі спостерігали за станом дихальної системи добровольців протягом 20 років. З'ясувалося, що обсяг форсованого видиху за першу секунду знизився на 3,6 мілілітри і на 3,9 мілілітри за рік у домогосподарок і домробітниць, відповідно.

Форсована життєва ємкість легень, яка показує загальний обсяг повітря, який людина може видихнути, знизилася на 4,3 мілілітри за рік у жінок, які прибираються будинку, і на 7,1 мілілітрів – у професійних прибиральниць.

Ступінь погіршення роботи легенів у домробітниць порівнянна з показниками у курців з 20-річним стажем. Погіршення роботи легенів пояснюється роздратуванням слизової оболонки через речовини, що входять до складу засобів для чищення та вдихається при прибиранні. Це може призводити до астми та інших захворювань.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені виявили небезпечний наслідок батьківства
Наступна новина Волинянину, який збив на смерть пенсіонерку у Ковелі, дали 4 роки
Схожі новини