Зубні нитки вже не актуальні, – луцька стоматолог розвіяла міфи про догляд за посмішкою

Здорові зуби – те, що дозволяє не лише добре почуватись, а й впевнено посміхатись. А здоров’я зубів значною мірою залежить від нас самих, точніше – від того, як ми за ними доглядаємо.

Власниця стоматологічної клініки «Доктор-Дент», що на проспекті Волі, 12, Єлизавета Гордійчук розвіяла популярні міфи про догляд за зубами.

Міф перший: «Зуби потрібно чистити по 3 хвилини двічі на день»

Потрібно чистити зуби кожні 12 годин, бо після цього часу м’який наліт на них перетворюється на твердий і зчистити його вже не так просто. А скільки часу триватиме процес, неважливо. Головне – ретельно почистити усі зуби та проміжки між ними. Наліт потрібно буквально вимітати з-під ясен, а не «шурувати» щіткою горизонтально.

До речі, не має значення, чистите ви зуби після сніданку чи до нього. Знову ж таки – головне дотримуватись 12-ти годинного інтервалу.

Протягом дня після їжі рот варто полоскати звичайною водою або ополіскувачем, якщо хочеться відчуття свіжості.

Міф другий: «Щодня потрібно користуватися зубними нитками»

Дійсно раніше стоматологи рекомендували усім користуватися зубними нитками, але останні дослідження показують, що це може бути шкідливо. Якщо не вміти правильно користуватись ниткою (а цьому непросто навчитись самостійно), можна щоразу травмувати собі ясна. Це своєю чергою може призвести до розвитку інфекцій.

Втім, чистити міжзубні проміжки таки потрібно. І краще з цим впораються спеціальні йоршики, які бувають різних розмірів. Така чистка значно делікатніша і водночас ефективна.

Йоршики безпечніші та ефективніші, ніж нитки
Щітка може бути звичайною, головне – правильно нею користуватись

Міф третій: «Паста важливіша за щітку»

Насправді чистити зуби можна зовсім без пасти, але тоді немає звичного нам відчуття свіжості. Якщо ж від нього відмовлятись не хочеться, можете обирати будь-яку пасту, яка вам до смаку. Головне, щоб вона не мала великих крупинок, бо вони псують зубну емаль.

Міф четвертий: «Зубна щітка повинна бути якомога дорожчою»

Головне у чистці зубів – не щітка, а ваші рухи. Тому, чи матиме вона багато додаткових силіконових елементів, чи буде «аскетичною», тобто лише з ворсинками, не має значення.

Більшості людей підходить звичайна щітка середньої жорсткості. Але на додачу раджу придбати так звану монопучкову щітку. Вона дуже маленька і дозволяє ще ретельніше почистити кожен зуб окремо.

В ідеалі процес повинен бути таким – спершу ви чистите зуби звичайною щіткою, потім – йоршиком, тоді – монопучковою щіткою.

Не забувайте змінювати щітки раз на півроку і не кладіть їх вологими у футляр – не давайте бактеріям більше шансів на життя.

А раз на півроку приходьте до стоматолога на професійну чистку. Тоді ваші зуби будуть здоровими, а посмішка – красивою.

Приходьте на консультацію у клініку «Доктор Дент»

Адреса: м. Луцьк, проспект Волі, 12

Телефон: 067 335 33 51


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яким був Центральний парк Луцька 40 років тому. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина Луцькі школярі гратимуть настільну гру про УПА. ВІДЕО
Схожі новини