Зупинити дитячу істерику можна одним запитанням

Ох вже ці дітки! Ще секунду тому малюк грав та сміявся, аж ось він уже готовий розридатися і закотити такий спектакль, що напевно розбудить всіх сусідів, причому не тільки ваших. Ми знайшли дієвий спосіб запобігти дитячій істериці за секунду, і запрошуємо вам її протестувати.

Не важливо, що саме сталося. Може зламалася улюблена іграшка або мама заборонила з’їсти десяту цукерку поспіль. Що б там не було, не витрачайте час на довгі батьківські тиради, які дитина все одно не почує. Замість цього спокійно і доброзичливо задайте правильне запитання: «Це велика, маленька чи середя проблема?».

Припустимо, дитина засмутилася через те, що її друг не захотів ділитися з ним іграшкою. Не варто чекати, поки дитячі крики вийдуть з-під контролю. Відразу запитайте малюка: «Ця велика, середня або маленька проблема?». А після його відповіді запропонуйте разом подумати, як виправити цю прикрість, якого б масштабу вона не була. Може, варто взяти іншу іграшку? Або запропонувати пограти разом? Варіантів так багато!
Дитячі психологи пояснюють, що є три основні причини, чому таке, здавалося б, просте запитання діє на дітей заспокійливо:

Дитина бачить, що ми приймаємо і поважаємо її почуття.

Питання дозволяє дитині зупинитися, задуматися і правильно оцінити будь-яку ситуацію.

Ставлячи це питання, батьки як би пропонують дітям самим розібратися, як вирішити проблему, яка так їх засмучує.

Таким чином, задавши це питання і спокійно поговоривши з малюком декілька хвилин, ви заощадите набагато більше часу і до того ж завоюєте його довіру.


Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лише роздягатися не змусили», — Богдан Шиба про обшуки «Волиньстандартметрології»
Наступна новина Трагедію у луцькому ліфті розслідуватимуть експерти зі столиці
Схожі новини