Звідки взялася металева свиня у центрі Луцька

Кована фігура свині на Театральному майдані Луцька

Більше двох тижнів пішло для того, щоб створити металеву фігурку свині, яка прикрашає Театральний майдан Луцька та є символом 2019 року за китайським гороскопом.

Про це у коментарі «Першому» розповів луцький коваль, власник та директор майстерні «Авторембуд» Іван Возняк.

За його словами, сам процес кування зайняв близько двох тижнів, а от ідея виношувалась кілька місяців.

На різних етапах створення свинки працювали різні люди. Таким чином залучили ціле підприємство.

«Фігуру не оцінюю і не продаю. Не все можна поміряти грошима. Ми живемо в цьому місті і можемо прикрасити його таким чином. Так ми висловлюємо своє прагнення зробити яскравішою сіру буденність», – сказав Іван Возняк.

Він додав, що люди хочуть різноманіття.

«Кожне місто хоче якось виразитись на свята. А що в нас в центрі? Хоч якась прикраса буде. Нехай люди радіють. Цього року штучну ялинку поставили – вже цікавіше, ніж торік.

Зараз важкі часи, війна, в людей – апатія. Не до розваг. Тому ми вже думали цього року не робити нічого, але потім передумали. Хвилини радості все одно повинні бути. Навіть якщо ця фігурка принесе радість тільки одній людині. За календарем має бути 12 фігурок тварин. Дасть Бог, зробимо всі 12», – додав лучанин.

До слова, це вже не перша фігурка, яку зробили в його майстерні. Поруч зі свинкою стоять фігурки собаки, вівці, кози, коня, півня та мавп.

Щороку після свят їх забирають на територію майстерні. Іван Возняк сподівається, що в міській раді дозволять, щоб металеві тварини стояли на Театральному майдані постійно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зробили погано, але не ми», - КП «Луцьке» відхрестилося від зруйнованого даху школи у Лаврові
Наступна новина Після перерви депутати від «Солідарності» не повернулися у сесійну залу Волиньради
Схожі новини