Звітує Валерій Дунайчук: | Волинська обласна рада

Звіт депутата Волинської обласної ради

Валерія Дунайчука

про депутатську діяльність за 2017 рік

Довідка: Валерій Савович Дунайчук обраний депутатом Волинської обласної ради у виборчому окрузі № 9 від Волинської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Член фракції «Солідарність» в обласній раді. Член постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

 

Свої депутатські повноваження здійснюю на основі вимог, які передбачені Конституцією України, Законами України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», регламентом Волинської обласної ради. Пріоритетними напрямками роботи вбачаю захист інтересів громади та виборців. Відтак беру активну участь у роботі сесійних засідань, адже більшість питань, що ухвалюються депутатами, мають безпосередній вплив на життєдіяльність краян. Хочу зауважити, попри політичні та ідеологічні переконання усіх об’єднує одна партія – «ДЛЯ ЛЮДЕЙ». Представники політикуму в кінцевому результаті мають знаходити порозуміння заради досягнення консенсусу, заради тих, хто покладає на них великі сподівання. Гадаю, що навіть у спірних питаннях можна досягти компромісу, знайти спільну мову. Це дуже важливо, адже на шальках терезів – довіра виборців, які повірили нам. Тому на наших плечах – колосальна відповідальність перед ними. Так було завше і так буде повсякчас.

 

Краянам – увага та підтримка

 

Протягом звітного періоду найбільше звернень від жителів району надійшло із проханням допомоги на лікування, особливо онкохворих та важкохворих. Усі 76 звернень були розглянуті, зібрані необхідні документи, виділено кошти.

Разом з тим в країні триває антитерористична операція, яка, безперечно, вносить свої корективи в сьогодення. Тому підтримка бійців АТО, демобілізованих та сімей загиблих – питання «номер один».

                  

Пріоритет – соціально-економічний розвиток району

 

Досить важливо тримати руку на пульсі задля максимального залучення фінансових ресурсів державного та обласного бюджетів, котрі в перспективі можуть бути спрямовані на соціально-економічний розвиток району. Саме тому завдяки роботі в профільних комісіях найвищого представницького органу краю маю змогу своєчасно отримувати інформацію про надходження субвенцій, дотацій та вносити пропозиції до переліку тих питань і об’єктів, котрі потребують відповідного фінансування.

Один із таких об’єктів – будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Осівці. У звітному періоді з різних джерел передбачено 18 млн 191 тис. грн., з яких освоєно 12 млн 797,9 тис. грн. Варто зауважити, що хід будівництва цього пріоритетного для району закладу освіти знаходиться на постійному контролі в керівництва області та району.

Завдяки співпраці з облдержадміністрацією, обласною радою виділено кошти на реконструкцію адмінбудинку під ДНЗ у селі Добре (200 тис. грн.), облаштування оздоровчого комплексу «Наші мрії», що на території Воєгощанської сільської ради, (100 тис. грн.), ремонт дахового перекриття ЗОШ села Гута-Боровенська (100 тис. грн.), придбано медичне обладнання для центральної районної лікарні (450 тис. грн.), на умовах співфінансування з місцевих бюджетів проводиться капітальний ремонт доріг загального користування тощо.

З-поміж інших питань на сесіях обласної ради розглядались мої депутатські запити щодо фінансування Камінь-Каширського ВПУ та галузі ветеринарної медицини в нашому районі. Щиро вдячний депутатському корпусу за підтримку та одностайність у прийнятті цих рішень.

Почасти лунають думки, що керівники на місцях не повинні хизуватися проектами, які реалізуються за державні кошти. Однак, погодьтеся, що державне управління, а, тим паче, використання цих фінансових ресурсів може бути різним. Тож чому вголос не прозвітувати перед усіма: акцентувати на тому, що зроблено, що заплановано, а де шукаємо оптимальні шляхи вирішення певних питань. Так і має бути. Це мій принцип роботи не лише як депутата обласної ради, а й як голови райдержадміністрації.

  

Вирішення проблем громади – на особистому контролі

 

Прикра ситуація склалася з оплатою праці обслуговуючому персоналу закладів освіти, енергоносіїв закладів освіти та охорони здоров’я. На ці потреби було потрібно 52 млн на рік. При формуванні державного бюджету в першому читанні цю суму затвердили, однак вже в другому – замість 52 млн у Законі України «Про державний бюджет» з’явилася сума 30 млн. Відтак, район отримав дефіцит в 22 млн, які самостійно «закрити» із власних коштів не може. Неодноразово протягом року з цього приводу звертався до різних профільних відомств. Втім, усе безрезультатно. Скажу одне: зараз не час шукати винних, а треба негайно вирішувати існуючу проблему і кожен голос тут має величезну вагу. Потреба – 12 млн грн. Під час засідань бюджетної комісії облради відстоював позицію щодо виділення необхідних коштів зі стабілізаційної дотації.

 

Землякам – вдячність за підтримку

 

Рік – порівняно невеликий проміжок часу. Не буду лукавити, над окремими питання ще слід попрацювати. Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність усім землякам за підтримку, розуміння і віру в те, що спільними зусиллями зможемо багато чого зробити на користь громад загалом і для кожного, хто потребує допомоги.

 

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому соборі оголосили розклад різдвяних богослужінь
Наступна новина Британська поліція зловила 21 злодія за схемою з серіалу «Сімпсони»