5 способів зменшити знос акумулятора iPhone

Description iPhone — це потужний пристрій, але, як і багато інших гаджетів, він вимагає певного догляду. Подібно до корабля, який може ходити вічно, поки його обслуговують, ваш смартфон буде працювати до тих пір, поки ви підтримуєте його акумулятор в належному стані.

iPhone — це потужний пристрій, але, як і багато інших гаджетів, він вимагає певного догляду. Подібно до корабля, який може ходити вічно, поки його обслуговують, ваш смартфон буде працювати до тих пір, поки ви підтримуєте його акумулятор в належному стані. Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб пристрій прослужило вам довше.


 

Уникайте максимальної кількості циклів зарядки

За даними Apple, після 500 циклів заряджання iPhone 14 зберігає не більше 80% початкової ємності акумулятора. Цикл заряджання — це використання 100% ємності батареї. Якщо ви використовували 50% заряду вчора й ще 50% сьогодні, а потім повністю зарядили смартфон — це повний цикл.

Більш того, якщо тримати пристрій на повному заряді або повністю розрядженим, це може негативно позначитися на стані акумулятора. Намагайтеся тримати пристрій в діапазоні від 40% до 80% заряду якомога частіше.

Вимкніть невикористані функції

Енергоємні функції, такі як фонове оновлення додатків, Bluetooth, налаштування місцезнаходження та push-сповіщення, краще вимкнути. Чим повільніше розряджається смартфон, тим менше зношується акумулятор. Ви також можете зменшити яскравість екрана смартфона та зменшити кількість сповіщень, щоб вони рідше вмикали екран блокування.

Не залишайте iPhone без підзарядки надовго

Термін служби літій — іонних акумуляторів обмежений, один з головних факторів зносу батареї — довге перебування в розрядженому стані. Якщо смартфон розрядився в 0% та не заряджається кілька днів, батарея може перейти в стан глибокого розряду та більше ніколи заробити.

На щастя, батареї Айфона зберігають резервний заряд навіть при відключенні живлення, що дозволяє уникнути подібної проблеми. Але якщо гаджет повністю розрядився, не забудьте зарядити його знову якомога швидше. Щоб уникнути цього, скористайтеся режимом низького енергоспоживання, щоб продовжити час автономної роботи до тих пір, поки ви не дійдете до розетки.

Не залишайте iPhone заряджатися на ніч

Надмірна зарядка Айфона може призвести до пошкодження акумулятора та скорочення терміну служби телефону. Оскільки в уже заповнені елементи акумулятора надходить більше струму, ваш iPhone проводить більшу частину ночі при 100% заряді, що шкідливо для здоров'я батареї.

Існує вбудована функція оптимізованої зарядки акумулятора, яка допомагає підтримувати здоров'я батареї пристрою. Ви можете включити її, перейшовши в «Налаштування» > «Акумулятор» > «Здоров'я акумулятора» й включити функцію «оптимізована зарядка акумулятора».

Якщо ви знімаєте телефон із зарядки приблизно в той самий час щодня, ваш Айфон вивчить цю схему та «розтягне» час заряджання на весь час.

Використовуйте зарядні пристрої та кабелі MFI

Щоб акумулятор iPhone не пошкодився під час заряджання, використовуйте тільки сертифіковані Apple аксесуари. Вони захищають від стрибків напруги та коротких замикань, які пошкоджують Внутрішні компоненти, в тому числі акумулятор.



 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку прощатимуться з полеглим Героєм Іваном Газюком
Схожі новини