Декілька днів не дожив до 26-річчя: на Волині віддали останню шану захиснику. ФОТО

Сьогодні, 24 вересня, ковельчани провели в останню земну дорогу молодого Захисника, свого земляка Дениса Андросюка. У кінці вересня він мав зустріти свій 26 день народження, а тепер йому назавжди – 25.

Про це повідомили у міській раді. 

Денис народився у Ковелі. Навчався в ЗОШ №13, а після дев’ятого класу опанував спеціальність муляра-штукатура у професійно-технічному училищі №5. Працював різноробочим на будівництві.

Хлопець влітку написав рапорт та виявив бажання доєднатись до Збройних Сил України. Пройшовши двотижневу підготовку, став солдатом штурмової спеціалізованої роти повітряно-десантних військ 81 ОАеМБр.

Денис не розповідав про свої воєнні будні ні мамі, ні молодшим братам, але всі розуміли, що йому часто доводилось дивитись смерті у вічі, випробовувати себе на міцність, ризикувати життям.

20 вересня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області ковельчанин загинув. У тому бою полягли усі побратими, які були разом з Денисом. Ця клята війна часто не залишає шансів на майбутнє.

«Самопожертва і відвага Дениса назавжди залишаться у нашій пам’яті. Ми в неоціненному боргу перед кожним Захисником, який поліг за Україну. Висловлюю щирі співчуття родині – мамі Тетяні Юріївні, братам Максиму та Владиславу і всім, хто знав і любив Дениса Андросюка. Дякую кожному, хто приходить на цю площу, щоб провести наших Героїв у безсмертя, хто підтримує Збройні Сили України, донатить на армію, наближає нашу Перемогу», - зазначив міський голова Ігор Чайка.

Перша вчителька хлопця Валентина Смик з теплотою пригадала того Дениса, який прийшов до неї у клас – доброго, щирого, мовчазного, допитливого, простого.

«Серце розривається на шматки, бо ми хоронимо своїх дітей. Напевно, із таких звичайних, непомітних хлопців часто виростають Герої. Денис залишив вагомий слід на землі. Він став на захист своєї країни, віддав своє життя, щоб усі ми, наша держава мали майбутнє», - сказала Валентина Віталіївна.

Поховали Дениса Андросюка на Алеї Героїв міського кладовища.

Світла тобі пам'ять, молодий воїне!


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Луцька військовим відправили чергове авто та квадрокоптери