Депутат просить пришвидшити роботу по децентралізації

      На початку поточного року Журавлинською сільською радою Старовижівського району було закінчено всі законодавчо передбачені заходи щодо її приєднання до Смідинської об’єднаної територіальної  громади.

      «У грудні 2018 року Волинською обласною радою було затверджено зміни до перспективного плану про добровільне об’єднання громад. Проте, на сайті обласної державної адміністрації у поточному році немає жодного розпорядження щодо затвердження висновків про відповідність об’єднання (приєднання) територіальних громад, що може свідчити про гальмування процесів децентралізації в області» - зазначив в своєму запиті до голови Волинської обласної державної адміністрації депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

«Висновки про об’єднання окремих громад, таких як, наприклад, Липинська, Підгаєцька затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації у минулому році, але чи спрямовані відповідні подання облдержадмінстрацією у Центральну виборчу комісію у законодавчо визначений десятиденний термін з дня отримання відповідних рішень сільських рад про об’єднання  (приєднання) наразі невідомо» - говорить Імберовський.

        Відповідно, він звернувся до голови ОДА з проханням невідкладно затвердити розпорядженням відповідні висновки щодо тих громад, по яких вже прийняті відповідні рішення. Одночасно він просить надати відповідь, по яких громадах  на сьогодні обласною державною адміністрацією подані  звернення до Центральної виборчої комісії для прийняття нею рішення про призначення перших виборів у новоутворених територіальних громадах та виборів у громадах, які приєднуються і де ще такі вибори Центральною виборчою комісією не призначені.

        

 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ківерціському районі – «серія» грабежів
Наступна новина Як уникнути болю у спині: радить Уляна Супрун
Схожі новини