За два дні волонтери зібрали гроші на тепловізор для луцького прикордонника

За два дні волонтери назбирали гроші на купівлю тепловізора для лучанина, військового-прикордонника Василя Співачука.

Про це повідомляє Суспільне. 

Про збір у соцмережі оголосила його донька-школярка Софія.

Дівчина розповіла, що 24 лютого прокинулася від того, що почула, як тато-прикордонник збирає речі. Нині він боронить Україну на східному напрямку. Софія розповіла, що спілкуються з татом телефоном, за весь час повномасштабної війни додому він приїжджав лише раз.

Мама Софії – Анна Співачук працює ортодонтом у стоматології. Половину робочого дня вона у клініці, решту часу – волонтерить в гуманітарному штабі "Ангар", де очолює медичний відділ.

Дружина прикордонника опрацьовує запити підрозділів сил оборони, ліки потім передають в місця їхньої дислокації. Частину препаратів та медобладнання — у лікарні та госпіталі.

Жінка говорить, що волонтерство допомагає пережити всі події, які відбуваються в її родині:

"Сидячи вдома – це дуже важко. Плюс працюючи, розумієш, що ти щось робиш, щоб наблизити нашу перемогу. Тому всі, побачивши пост, долучилися і ми зібрали на тепловізор".

Донька військового Софія розповіла, що за час повномасштабної війни, в Ангарі зібрали гроші на десятки тепловізорів для різних підрозділів, нині закривши збір на тепловізор для її тата, волонтерки продовжують приймати донати на дрони та десять автівок.

Загалом за час війни в "Ангарі" зібрали понад 50 мільйонів гривень, розповіла керівниця Ольга Валянік. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Сході в лікарні помер військовий з Волині
Схожі новини