На Волині підлітки заблукали і загрузли в болоті

На Волині поблизу села Гірка Полонка Луцького району заблукали двоє хлопчиків і потрапили в болото, в якому загрузли ноги.

Діти самотужки не могли вибратися, тому зателефонували до батьків, а ті звернулись за допомогою до рятувальників, – повідомляє прес-служба ДСНС Волині.

Так, 11 листопада о 17:44 до служби «101» надійшло повідомлення те, що в болотистій місцевості поблизу села Гірка Полонка Луцького району заблукали двоє хлопчиків.

Діти втратили орієнтацію посеред високого комишу в темну пору доби і потрапили у воду. Ноги грузли в болоті і заблукалі не змогли самотужки повернутись на суходол.

На допомогу дітям прибули бійці аварійно-рятувальної частини, державних пожежно-рятувальних частин №1 та №2 міста Луцька, працівники оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Волинській області. Всього до пошукової операції було залучено 15 рятувальників.

Через мобільний зв'язок юнаків попросили визначити координати свого місця перебування через смартфон, а рятувальники за допомогою GPS-навігації по вказаним координатам змогли віднайти хлопців в болотистій місцевості. Пошукова операція тривала 35 хвилин, адже дістатись до юнаків було непросто і рятувальникам доводилось долати водяні перепони по пояс у воді. Врешті бійці ДСНС віднайшли змерзлих і промоклих 14-річного Романа та 15-річного Максима.

За допомогою мотузки та рятувального круга фахівці цивільного захисту визволили їх з полону багнюки, доставили до пожежного автомобіля підвищеної прохідності, яким доправили потерпілих до карети швидкої допомоги.

Що спонукало дітей наразити своє життя на небезпеку, з'ясовується правоохоронцями та батьками.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Три київські концерти гурту «Грибы» скасовано
Наступна новина 7 смачних додатків до кави