На Волині поховали загиблого полковника Олександра Никитюка. ФОТО

28 вересня на Володимирщині провели в останню земну дорогу загиблого від ворожої ракети полковника Олександра Никитюка.

Про це інформує міська рада. 

Відспівували  56-річного полковника, який більшу частину свого життя присвятив службі у правоохоронних органах, у Зимненському монастирі. Тож попрощатись із загиблим та висловити співчуття його згорьованій родині приїхало чимало поліцейських з усієї області, а також військовослужбовців та представників влади. 

Труну з тілом, вкриту синьо-жовтим стягом, до монастирського храму привіз автомобіль місії “На щиті”. Протягом усієї служби до домовини, що потопала у квітах, підходили ті, хто знав та поважав за життя Олександра Никитюка. Зокрема, колеги-поліцейські згадують Олександра Євгеновича як справжнього професіонала, мудрого наставника, надійного друга та товариша, щиру та порядну людину, яка завжди з честю та гідністю виконувала свій службовий обов’язок.   

Олександр Никитюк народився 16 серпня 1968 р. у селі Хотячів Володимир-Волинського району. Закінчив Львівський інститут внутрішніх справ за Національної академії внутрішніх справ України за спеціальністю «Правознавство». Службу в ОВС розпочав у 1991 році. Протягом шести років працював на різних посадах у відділенні карного розшуку Володимир-Волинського міського відділу внутрішніх справ УВС Волинської області.

З 1997 року Олександр Євгенович працював оперуповноваженим у відділі боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області. Через рік обійняв посаду першого заступника начальника відділу – начальника кримінальної міліції Володимир-Волинського міського відділу УМВС України у Волинській області. 

У травні 2003 року очолив Нововолинський міжрайонний відділ боротьби з організованою злочинністю УБОЗ УМВС України у Волинській області. З березня 2005 року був начальником Володимир-Волинського міського відділу (з обслуговування міста та району) УМВС України у Волинській області.

З 2011 року працював на посаді заступника начальника УМВС України у Волинській області. З вересня 2014 року був відряджений на службу до УМВС України в Херсонській області. Згодом вийшов на пенсію. Після повномасштабного вторгнення був першим помічником колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, служив на керівній посаді у Військовій службі правопорядку.

Життя колишнього правоохоронця, який після повномасштабного вторгнення став на захист України, доєднавшись до ЗСУ, обірвалося 20 вересня на Донеччині в районі міста Добпропілля внаслідок ворожого обстрілу з боку противника.  У Олександра Никитюка залишилась мама, дружина та двоє синів. 

Поховали загиблого полковника на Алеї Слави Федорівського кладовища.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗСУ на Курщині відкрили нові напрямки для ударів