Саакашвілі програв апеляцію і не отримає статус біженця в Україні

Лідер партії «Рух нових сил», колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі, програв апеляцію щодо надання йому статусу біженця в Україні.

Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний адміністративний суд, передає Громадське

Суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту політику. 

«Таким чином я втрачаю статус находження в Україні. Це чергове рішення Петра Порошенка, а не суду», — зазначив Саакашвілі у Facebook.  

На думку адвокатів Саакашвілі, таке рішення дає українській владі підстави для можливої екстрадиції політика.

Водночас Міністерство юстиції продовжило термін екстрадиційної перевірки Саакашвілі за запитом правоохоронних органів Грузії до завершення розгляду в судах усіх справ, що стосуються позбавлення громадянства і його статусу в Україні.

«Я нещодавно отримав відповідь від Міністерства юстиції України, що екстрадиційна перевірка продовжена на період, поки розглядаються судові рішення щодо Державної міграційної служби, а також стосуються громадянства Міхеіла Саакашвілі. Ми сподіваємося, що органи влади будуть дотримуватися усіх термінів, поки усі суди не будуть завершені», — сказав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шахрай «здає» квартиру довірливим лучанам
Наступна новина Жителі волинського села просять перейменувати їх населений пункт
Схожі новини