Страх і ненависть Facebook: боти навчаться розпізнавати емоції користувачів

Фахівці в царині штучного інтелекту тренують ботів Facebook зчитувати міміку людини під час розмови.

Дослідники тренували ботів, використовуючи серію відео розмов по Skype людей, де обличчя кожного учасника було чітко видно, -пише Новое Время .

Оскільки в роликах обличчя обох співрозмовників одночасно знаходяться на екрані, алгоритм міг спостерігати за тим, як люди змінюють вираз обличчя у відповідь на емоції і репліки співрозмовника.

Примітно, що дослідники не вчили бота розпізнавати конкретний тип виразу або емоції, пов'язані з ними, наприклад "щасливий" або "сумний". Замість цього, вони навчили систему розпізнавати тонкі лінії на обличчях користувачів. Ці візерунки, які іноді називають "мікровирази", як правило, схожі у всіх людей, навіть не дивлячись на те, що наші обличчя можуть виглядати зовсім інакше.

Вивчаючи подібні шаблони, система може передбачати, який з виразів буде найбільш схожим на людську емоцію. Цілком ймовірно, що розпізнавання ботами людських емоцій в подальшому буде реалізовано в розробках, що стосуються віртуальної реальності.

Дослідження Facebook зараз знаходяться на початковій стадії, але вчені сподіваються, що їх робота буде надихати більше груп фахівців, щоб аналізувати подібні ситуації.


Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які відомі гурти виступлять на другому Фестивалі пива та м'яса у Луцьку
Наступна новина Привідкрили завісу цьогорічної «Волинської княжної»
Схожі новини