ТОП-5 вуличних музик Луцька. ВІДЕО

Фото ілюстративне. Джерело - Твоє місто

Вуличні музики давно стали невід’ємною і колоритною частиною міської культури. Вони – талановиті і творчі. Мало не у кожного з них – цікава доля і непростий життєвий шлях. Вони – ті, хто робить Луцьк неповторним і навіть трохи більш європейським.

У Міжнародний день музики  «Перший» відібрав п'ятірку найвідоміших вуличних музик Луцька. 

  1. БАЯНІСТ СЕРГІЙ

Цього хлопця найчастіше можна зустріти недалеко від зупинки, що біля «Там Таму». Грає він ще з 12-13 років, коли його хресна мама подарувала свій старенький баян, який слугував їй на уроках музики, де вона навчала дітей.

Музичному ремеслу Сергія спочатку навчала мама, а потім 5 років він займався у Палаці учнівської молоді на базі музичної школи.

Сучасну музику Сергій відмовляється грати, адже вважає, що вона живе недовго. А от народна або класична – це вічне.

Джерело фото – Волинські Новини
  1. САША «МУХА»

Справжнє його прізвище  Мухін. Цього луцького барда можна зустріти з піснями та гітарою в руках на вуличках міста, у маршрутках, біля нічних клубів та на зупинках. Він ніколи не стоїть на місці.

Навчався у ПТУ на облицювальника-плиточника, проте через захворювання на менінгіт  Олександр відмовився від своєї професії та став вуличним музикантом.

Першу гітару Олександру купила мама у ромів, які жили поблизу. Відтак з 6 класу він не розлучний з гітарою. Його музика – це шансон. А перша пісня, яку 12-річним підлітком підслухав у дворі й навчився грати, – «Голубі лєтят над нашей зоной».

  1. МУЗИЧНИЙ ГУРТ «РЕТРО»

Уже вісім років п’ять музикантів збираються на вулиці Лесі Українки або Центральному чи Варшавському ринках не для того, щоб заробити, а для того, щоб не сидіти вдома.

Гурт, який складається з Дмитра Мілюшенка (барабани), Олександра Боброва (бас-гітара), Анатолія Шевчука (труба), Ярослава Свідера (саксофон), Леоніда Савки (баяніст), полюбляє грати «ретро».

Серед найпопулярніших пісень – полька, французьке танго, «Гуцулка Ксеня», «На долині туман», «Волинь моя» чи навіть стара радянська музика.

  1. ОРЕСТ КАЦЮБА

Ще один незрячий музикант Луцька вже 17 років грає на баяні біля Старого ринку.

Найбільше Орест Кацюба любить Шопена. Його і грає найчастіше на вулиці.

До речі, Орест – один із тих, хто знявся у художньому фільмі «Поводир», режисером якого є лучанин Олесь Санін. Поряд з професійними акторами незрячих кобзарів грали й «прості» лучани, серед них – Петро Шеверда та Орест Кацюба. Також у фільмі зіграв син Кацюби Андрій, який був поводирем батька.

  1. ВЕСЕЛИЙ САКСОФОНІСТ ВЛАД

Найчастіше його можна зустріти в яскравому капелюсі, кольоровому шарфі та з червоним клоунським носом на Театральному майдані.

Своїм образом та грою на саксофоні чоловік хоче викликати позитивні емоції у перехожих. Каже, що за роки став розбиратися, який людині, яку пісню потрібно заграти. Тому в його виконанні можна почути і саундтрек «Титаніка» і «Танець маленьких каченят».

Підготовлено за матеріалами «Волинь24» і «Район.Луцьк»


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відкриють зерновий елеватор, аналогів якому ще в області немає
Наступна новина «Укрзалізниця» призначила додатковий потяг Київ-Ковель
Схожі новини