У 2018 році на вторинному ринку нерухомості ціни можуть впасти на 15%

2018 рік може стати вдалим для тих, хто хоче обзавестися квартирою. За словами експертів, збільшення обсягів будівництва житла відтягнули на себе левову частку клієнтів, тому бажаючим продати квартири на вторинному ринку не залишиться нічого іншого, як опускати цінни.

Як очікують експерти ринку нерухомості, житло на «вторинці» знизиться у ціні на 5-15%, – пише UBR.ua

«Обсяг нових пропозицій на первинному ринку в 2018 році буде підтримуватися на рівні 2016-2017 років, що є досить високим показником. Це й надалі створюватиме певний тиск на ціни вторинного ринку.  Цього року вартість квадратного метра тут швидше за все продовжить поступово падати в рамках 5-15%.  Ці тенденції будуть сильніше виражені в бюджетному і середньому сегментах.  А ось ціни в якісних об'єктах в престижних районах будуть більш стабільні», - повідомила глава напрямку консалтингу NAI Ukraine Марина Гуревич.

Такої ж думки дотримуються й інші експерти всеукраїнського ринку нерухомості.  При цьому відзначаючи, що вже в наступному році деякі квартири з «вторинки» можуть і зовсім втратити до чверті своєї нинішньої вартості.  

«Як і за минулі два роки ми побачимо подальше розшарування вторинного ринку нерухомості в залежності від його географічних і технічних характеристик.  Спад торкнеться абсолютно всіх категорій.  Найбільш втратять в ціні найдешевший і найдорожчий сегмент житлового фонду - його зниження може скласти до 25%.  Середній ціновий рівень може знизиться на 10-15%», - розповів  гендиректор девелоперської компанії Greenol Олег Приходько.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Впродовж Різдвяних свят база Інтерполу спрацювала 48 разів. ВІДЕО
Наступна новина Google запустила платіжну систему Google Pay
Схожі новини