У місті на Волині велозаїздом вшанували загиблих Героїв. ФОТО

У Любомлі відбувся благодійний захід «Їду за Героя», в якому зареєструвалося 160 учасників. У рамках заходу вдалося зібрати понад 40 тисяч гривень. За ці кошти придбають «MAVIK» для 61 бригади, де служить любомльчанин Олег Шишка.

В п’ятницю, 20 вересня, на центральній площі Любомля від стели Героїв стартував велозаїзд, який розпочали з хвилини мовчання і виконання Гімну України, пише ВСН

«Незважаючи на пройдений час, нам ще болить. Сьогодні кожен із вас їде за свого Героя. Я їду в пам'ять про свого тата, який загинув ще в перші дні війни. Він казав: «Не пам’ятають справами, доню, не пам’ятають навіть словами, пам’ятають душею. Тому сьогодні я також їду за кожного, хто віддав своє життя за мир і спокій нашої країни», – звернулася до учасників донька загиблого Героя Альона.

Учасники велозаїзду в супроводі поліції з прапорами проїхали десятьма вулицями міста. Більшість із них їхали за всіх Героїв, але чимало конкретно за полеглого захисника. Містяни виходили на дорогу, вітали учасників і підбадьорювали. 

Після завершення заїзду всі діти-учасники отримали солодощі. Найстаршому учаснику, 75-річному Віталію Гуглі, і наймолодшій, Даринці, якій через місяць виповниться 2 роки, вручили дипломи і подарунки. 

«Хочу відмітити ще одного учасника – 3-річного Арсенчика Доротюка, який всю дистанцію проїхав на триколісному велосипедику. Ми його помітили ще на початку заїзду, тому з нетерпінням чекали на фініші. Коли учасники повернулися, Арсенчика не було. Думали, що він не зміг подолати таку велику відстань, але через трохи вони з мамою приїхали. 

Пишаюся нашими дітьми, які навіть у такому юному віці цілеспрямовано йдуть до мети. Дякую всім, хто присвятив кілька годин свого часу тим, хто вже не з нами, тим, хто болітиме нам довіку, тим, кому ми завдячуємо життям – нашим Героям», – підсумувала одна з організаторок велозаїзду, волонтерка Катерина Мокренко.

У суботу, 21 вересня у Любомлі відбудеться ще один благодійний захід на підтримку ЗСУ.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вибрати пилосос: поради та рекомендації