Відомий луцький архітектор Тарас Рабан помер через ускладнення від COVID-19

«Не зміг вистояти в особистому протистоянні з COVID-19», – саме так повідомив про причину смерті очільника спілки архітекторів Волині Тараса Рабана його колега Веніамін Туз.

Про це стало відомо під час засідання виконкому 3 березня, пише ІА «Волинські Новини».

Зі слів начальника управління містобудування та архітектури Веніаміна Туза, колишній директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан помер внаслідок ускладнень від COVID-19.

«З великим жалем хочу констатувати, що ми не можемо розраховувати на той величезний досвід і його навіть немає чим компенсувати», – зі смутком зазначив Веніамін Туз.

У зв’язку із трагічними обставинами, члени виконкому ухвалили рішення виключити Тараса Рабана зі складу архітектурно-містобудівної ради.

Нагадаємо, 1 березня, помер багаторічний очільник спілки архітекторів Волині Тарас Веніамінович Рабан. Він народився 26 березня 1958 року в Луцьку. У 1980 році закінчив Львівський політехнічний інститут. За освітою архітектор. З 1980 по 1984 роки викладав у Луцькому філіалі Львівського політехнічного інституту. Упродовж 1984-1987 років навчався в аспірантурі науково-дослідного інституту типового і експериментального проектування у Києві.

У 1988 році став директором історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» й очолював його до 2012 року, а також понад 10 останніх років був головою Волинської обласної організації Національної спілки архітекторів України. у.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зіграють рівненський «Верес» та луганська «Зоря». Що відомо?
Наступна новина Луцький спиртзавод продають з аукціону. Ціна, історія, майно
Схожі новини