Волинські пилорами не сплачують екологічний податок

Тільки 10% від усіх діючих пилорам у Волинській області отримали дозвіл на викиди.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 30 січня, передає ІА Волинські новини.

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський, в результаті обстежень на предмет встановлення кількості пилорам та формування об’єктивної та повної інформації щодо їх власників, створили реєстр всіх наявних пилорам, деревообробних цехів і підприємств, що розташовані на території області. Йдеться про перевірку наявності у них документів, які необхідні для ведення господарської діяльності. Зі слів посадовця, в області нараховується понад дві тисячі пилорам, з яких лише 10% мають дозволи на викиди.

Загалом, станом на сьогодні дозволами на викиди охоплено 1438 суб’єктів господарювання (з 2576, що здійснюють свою діяльність), решта працює без дозволів, що є порушенням. За період 2017 року розглянули 188 пакетів документів та видані дозволи, з них: 43 нових, які не отримували в минулому дозволів, всі інші - це ті, у яких закінчився термін дії дозволу або відбулися зміни, що стосуються діяльності підприємства.

Нагадаємо, на наступному засіданні комісії планують заслухати інформацію про те, кого притягнули до відповідальності за несплату екологічного податку.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ще одне місто приєдналося до проекту «Шлюб за добу»
Наступна новина «Сподіваюсь, бюджет розвитку Луцька цьогоріч зросте вдвічі», - Лілія Єлова
Схожі новини