Яка ситуація із ГРВІ та грипом на Волині

Фото ілюстративне

На Волині епідемічна ситуація повторює загальнодержавні тенденції. Інтенсивний показник становить 457 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 2%). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 20%. Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (1024 на 100 тис. населення), Луцькому (462), Ківерцівському (467) та Горохівському (460) районах.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 12% і становить понад 4,7 тис. осіб, проти 3,2 тис. попереднього тижня.   Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення  і становить 48%  (понад 2 тис.) від загальної кількості постраждалих проти 46% попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 72% від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 97 тис. волинян, що на 10% менше минулого епідсезону,  це 9% населення області.

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакциновано понад 2,6 тис. осіб, із них 56% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В та інших вірусів респіраторної групи.

На сьогодні  обстежено понад 200 осіб. Вірусів грипу не виявлено. Збудники  інших гострих респіраторних інфекцій виявлено у  25% пацієнтів. 

Серед збудників ГРВІ встановлено переважну циркуляцію: 

  • риновірусів (виявлено у  40 %  випадків позитивних результатів), 
  • сезонного коронавірусу 229Е  (30 %), 
  • парагрипу 4 типу (15 %).

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер колишній директор волинського медколеджу
Наступна новина Луцький завод - серед лідерів рейтингу оборонних підприємств
Схожі новини