Погрожував, лаявся, а тоді стрибнув із дзвіниці. Священник з Жидичина знову потрапив у скандал

Погрожував, лаявся, а тоді стрибнув із дзвіниці. Священник з Жидичина знову потрапив у скандал
Священник Володимир Гелета

У селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священник УПЦ МП Володимир Гелета серед ночі вибрався на другий поверх дзвіниці на території храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, що належить релігійній громаді ПЦУ, а коли його там заблокували, невдало стрибнув на землю і зламав ногу.

Про це йдеться в «Офіційній заяві з приводу незаконного проникнення в пам’ятку архітектури національного значення с. Жидичин», яку оприлюднили на сторінці «Чернецтво Волині» у фейсбуці.

Раніше Свято-Миколаївська церква належала УПЦ МП, однак у 2019 році релігійна громада Святителя Миколая Чудотворця села Жидичин змінила підлеглість відповідно до Закону України і перейшла до ПЦУ.

Релігійна громада УПЦ почала правити богослужіння в тимчасовому храмі біля хати священника, яка, до слова, знаходиться поруч із церквою.

Пригода, про яку розповідають ченці у заяві, трапилася вночі 17 січня 2020 року.

«Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин. 

Невідомий, за допомогою драбини, проник у приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети», – йдеться у заяві.

Зазначається, що цією особою виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму села Жидичин Володимир Гелета. Цей священник раніше «прославився» тим, що стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму. 

На місце події викликали поліцію, а Володимира Гелету заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

«Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику», – розповідають про нічні події ченці монастиря.

«Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екснастоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю», – йдеться у заяві.

У результаті стрибка Володимир Гелета отримав відкритий перелом ноги. 

«За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі», – кажуть ченці.

І додають, що чекають об’єктивного розслідування цього інциденту.

 
ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА З ПРИВОДУ НЕЗАКОННОГО ПРОНИКНЕННЯ В ПАМ’ЯТКУ АРХІТЕКТУРИ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗНАЧЕННЯ С.ЖИДИЧИН 17 січня 2020 року о 00:20 Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин. Невідомий проник в приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети. Особою, яка вчинила протиправні дії, виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму с. Жидиичн Володимир Гелета. Для уникнення будь-яких провокацій на місце події була викликана поліція. Зловмисника було заблоковано у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи. Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу Патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екс-настоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю. У результаті невдалого стрибка чоловік отримав травму ноги у вигляді відкритого перелому. До моменту прибуття карети швидкої допомоги, правоохоронці невідкладно і фахово надавали першу допомогу потерпілому. За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі. Чекаємо об’єктивного розслідування згаданого вище інцеденту.

Posted by Чернецтво Волині on Friday, 17 January 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі школярі сплели та передали 62 маскувальні сітки на фронт
Наступна новина Зеленський дав правоохоронцям два тижні, щоб встановити, хто прослуховував Гончарука
Останні новини
Схожі новини