Жидичин офіційно завершив перехід до ПЦУ. ДОКУМЕНТ

Жидичин офіційно завершив перехід  до ПЦУ. ДОКУМЕНТ
Свято-Миколаївський храм в селі Жидичин

На Волині релігійна громада Святителя Миколая Чудотворця села Жидичин  Ківерцівського району стала першою в області, яка  повністю пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України і перейшла до ПЦУ.

28 лютого зареєстрували Статут релігійної організації, – повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Варто зазначити, що це перша громада в області, яка повністю пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Читати також: Похід до священика та шарпанина під церквою: що насправді відбулось у Жидичині. РЕПОРТАЖ

«Жидичинська громада зробила свій вибір. А влада налаштована забезпечити спокій, релігійний мир та створити атмосферу взаєморозуміння між усіма волинянами. В нашій області сьогодні найбільше церков приєднуються до Православної Церкви України. Усі статути відповідно до законодавства мають бути зареєстровані в ОДА, тому ми напрацювали алгоритм дій та методику, якою будемо керуватися у цьому процесі», – зауважив губернатор.

Читати також: «Пацани, стріляю наповал!»: у Жидичині вночі священик стріляв у людей з рушниці. ФОТО. ВІДЕО

Нагадаємо, 17 лютого у Жидичині відбулися збори релігійної громади, на яких проголосували  за перехід Свято-Миколаївського  храму до ПЦУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку почалася акція протесту прихильників УПЦ МП. ФОТО
Наступна новина Прихильників УПЦ МП на площі у Луцьку – уже більше тисячі. Підняли плакати. ФОТО
Останні новини
Схожі новини