У яких школах Волині виявили кір за останній тиждень. ВІДЕО

У яких школах Волині виявили кір за останній тиждень. ВІДЕО
http://misto.news

За останній тиждень через кір було призупинене навчання в окремих класах навчальних закладів Волині.

Загалом таких шкіл п’ять, повідомила у програмі «Тема дня» на каналі «UA: Волинь» заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру Лариса Дудковська.

Ідеться про три класи у трьох НВЗ – №2, 4, 22 – міста Луцька, один клас у школі села Гірка Полонка Луцького району та школу села Радомишль Луцького району.

Щодо Луцька, то, як повідомила заступник директора комунального підприємства «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда, хворі на кір учні є практично у кожній школі.

Лариса Дудковська розповіла, що на сьогодні на Волині зареєстровано близько 1800 випадків кору, з яких 70 відсотків становлять діти.

«Реєструються далі спалахи у навчально-виховних закладах, побуті. Захворюваність трошки вища у Луцьку і Луцькому районі. Заходи вживаються такого плану, як призупинка навчання в окремих класах або в окремих школах», – розповіла фахівець лабораторного центру.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку епідемії кору немає, – заступник головного медика міста

Вона наголосила на необхідності робити щеплення, зокрема і дорослим.

«У нас зараз з’явилася можливість отримувати щеплення і дорослим. Було організоване масове прищеплення працівникам заводу «Кромберг енд Шуберт». Поза 2000 осіб було прищеплено вакциною КПК», – зауважила Дудковська.

Нагадаємо, Волинь перебуває у десятці регіонів України, де найбільше лютує кір.

 
Тема дня. Спалах кору на Волині: що треба знати про хворобу

На Волині – друга хвиля епідемічного підйому захворюваності на кір. На сьогодні в області зареєстровано близько 1800 випадків кору. 70% хворих– це діти. Лідер серед захворюваності на кір – місто Луцьк і Луцький район. Чому зростає кількість хворих на кір? Як він передається? Чим небезпечний і як можна захиститися? Подробиці – у «Темі дня».

Posted by UA: Волинь on Thursday, 29 November 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибори у громадах: у сільраді біля Луцька підбили підсумки реєстрації кандидатів. ВІДЕО
Наступна новина В умовах воєнного стану головне – не панікувати і злагоджено працювати, – Володимир Бондар
Останні новини
Схожі новини