У Луцьку епідемії кору немає, – заступник головного медика міста

У Луцьку епідемії кору немає, – заступник головного медика міста
Корреспондент.net

Попри те, що у деяких навчальних закладах Луцька в окремих класах призупинено навчання через захворюваність дітей на кір, ситуація щодо спалаху цієї хвороби у місті – керована.

Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Віктор Глухманюк, інформує Т1.ua.

За його словами, батьки не дуже охоче роблять щеплення від кору своїм дітям, а тому  й виникає саме така неприємна ситуація із захворюванням.

Також він зазначив, що спалахи кору в Луцьку є щороку. Аби запобігти розповсюдженню цієї хвороби, потрібно, щоб 80-95% дітей були вакциновані.

При цьому Віктор Глухманюк зауважив, що бувають випадки, коли захворіти може і дитина зі щепленням, адже природа вірусу така, що він здатен швидко мутувати.

«Щеплення не завжди може вберегти дитину від захворювання. Воно лише полегшує перебіг хвороби. Дитина просто легше переносить недугу», – зазначив посадовець.

Ще він додав: якщо у школі виникає спалах кору, то керівництво закладу освіти самостійно приймає рішення оголошувати карантин чи ні. Наразі жодна школа у місті не закрита на карантин.

Нагадаємо, Волинська область – у першій десятці із захворюваності на кір


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські синоптики розповіли, як передбачають погоду. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку презентувала свої книги львівська письменниця. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини