Волинь - у ТОП-10 регіонів, де лютує кір

Волинь - у ТОП-10 регіонів, де лютує кір

У місті на Волині епідемічна ситуація з кором залишається напруженою. 

Так, за поточний рік у Нововолинську 7 900 осіб перехворіли інфекційними хворобами, – передає БУГ

Ситуація з кором і далі залишається гострою, разом з тим з 1-го жовтня настав сезон захворюваності на грип та ГРВІ.

На засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради обговорили питання просвітницької роботи щодо щеплень з батьками-відмовниками. Зазначили також, що дітям без щеплень мають право заборонити відвідувати навчальний заклад.

Завідувач Нововолинського міськрайонного відділу Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Мариніна 15-го вересня прозвітувала перед членами виконкому про епідемічну ситуацію в Нововолинську.

Читати також: Волинянин підчепив лептоспіроз під час риболовлі

За її словами епідемічна ситуація в Нововолинську залишається напруженою. 14,5% населення міста, а це 7900 осіб, з яких більше 5700 дітей, перехворіли інфекційними захворюваннями, найбільш поширеними серед яких є кір, кишкові інфекції, вірусний гепатит. 

Нововолинці продовжують хворіти на кір, спостерігається ріст захворюваності на ГРВІ та грип.

Волинська область – у першій десятці по захворюваності на кір. 90 осіб з початку року захворіли на кір, з них 77,7% становлять діти до 17 років. Зареєстровано в Нововолинську 17 сімейних вогнищ. Понад 70% серед захворілих – ті, які не щеплені взагалі або не пройшли ревакцинацію.

Читати також: На Волині загострилася ситуація з кором

На сьогодні, у зв’язку з поширенням захворюваності на кір, за бюджетні кошти проводять вакцинацію від кору не лише дітей, а і дорослих. Щеплення дорослих під час спалаху кору в колективі дозволяло зупинити поширення хвороби, як повідомила завідувач міського відділу Волинського лабораторного центру.

Низьке охоплення профілактичними щепленнями населення сприяє поширенню й іншої інфекції – дифтерії, яка є більш небезпечною. У Нововолинську на сьогодні не реєструвались такі захворювання, як правець, дифтерія, поліомієліт, дизентерія.

«В Україні за 2018 рік зареєстровано 7 випадків захворювань дифтерією, за останні 5 років – 16. Під час епідемії дифтерії в Україні у 1991-1998 роках зареєстровано 20 тисяч випадків, 696 людей померли. Такий стан спричинений низькою охопленістю вакцинаціями дітей та відсутністю щеплень у дорослих», – зазначила Мариніна.

Читати також: У деяких школах Волині призупинили навчання через кір


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому міськрайонному суді офіційно представили нового голову
Наступна новина В Мінсоцполітики розповіли, як заробітчанам отримати субсидію
Останні новини
Схожі новини