Волинським лісникам садити ліс допомагає диво-машина. ФОТО

Волинським лісникам садити ліс допомагає диво-машина. ФОТО

ДП «Маневицьке лісове господарство» цього року придбало машину МС-1, яка призначена для садіння хвойних і листяних порід.

Таким чином лісівники пробують механізувати посадку лісових культур, - повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Задіяні для посадки 4 чоловіки: двоє саджають культури, а двоє ущільнюють ґрунт та стежать, чи якісно посаджаний сіянець. Для прикладу: при ручному садінні для 1 га створення культур потрібно 16 чоловік.

Читати також: Альтанки, дрова та ручний кабан Федір: як волинські лісівники «розкручують» зелений туризм. ФОТО

«Для нас це нове, всі звикли садити ліс за допомогою Меча Колесова, ми вирішили проекспериментувати – механізувати посадку. І ми задоволені результатом! Сіянець добре прижимається, ґрунт розпушується і в подальшому сіянець має кращу можливість формувати кореневу систему», – розповідає головний лісничий підприємства Віталій Пащук.

До слова, цьогорічної весни заплановано провести лісовідновлення на площі  873 га і 3,0 га лісорозведення. Під час проведення лісокультурної кампанії планується висадити біля  4 млн сіянців сосни звичайної, 800 тисяч сіянців берези повислої, 30 тисяч сіянців дуба звичайного та 85 тисяч інших порід.

Читати також: На Волині хочуть посадити понад 350 гектарів лісу. Кличуть долучатися всіх охочих


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Кожен хотів, щоб про нього розказав Юрій Яцюк»: Слово колеги і друга
Наступна новина Як на Волині хрестили дітей понад 100 років тому. ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини