Альтанки, дрова та ручний кабан Федір: як волинські лісівники «розкручують» зелений туризм. ФОТО

Альтанки, дрова та ручний кабан Федір: як волинські  лісівники «розкручують» зелений туризм. ФОТО

На Волині  лісівники  ДП «Шацьке УДЛГ»  крім лісовідновлення та охорони постійно над підвищенням комфорту тих, хто приїжджає в ліс відпочити.

Безперечна перевага зеленого туризму –  люди самі мають змогу обирати власний, ні від чого не залежний темп, –  наголошують у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

«Гості проїздять до нас на відпочинок дуже часто, особливо влітку», – розповів  єгер Піщанського лісництва Микола Пех.

Чоловік доглядає зариблені водойми, ставки з качками, фазанів та вольєр із дикими свиньми, де мешкає улюбленець – Федір, уже зовсім не дикий кабан, як і інші численні мешканці вольєра.

«Їдуть на пікнік, відпочинок, рибалку, подивитися на наших звірів, качок, фазанів. Приїжджають із Ковеля, Луцька, кияни, білоруси, поляки. Дуже тішаться діти – де ще можна подивитися на диких кабанів? Для наших маленьких гостей побудували майданчик із гойдалками. Грошей за відвідування ніхто не бере, догляд повністю за кошти лісгоспу. Платні послуги – то рибалка та проживання у будиночку. В ставках розводять щуку, коропа, амура, товстолоба, карася, канадського сомика, в’юна. При бажанні є можливість заночувати в комфортних умовах, у будиночку лісівника», – зазначив Микола Пех.

Лісівники зазначають, що окрема сторінка зеленої туристичної історії від шацьких лісівників – рекреаційні пункти – спеціальні території із затишними альтанками, облаштованими місцями для розведення вогнища, смітниками, охайними стосами готових дров, дитячими майданчиками та вбиральнями.

Вони давно перестали виконувати лише свою протипожежну функцію, як це було на початках створення. І перетворилися в цивілізовані місця відпочинку, не перестаючи бути для лісівників опорою і допомогою у непростий гарячий період.

«Таких – нових і комфортних пунктів рекреації – за два роки у ДП «Шацьке УДЛГ» збудували вже 7. Ще чимало – малих зон відпочинку розміщені у глибині лісу», – розповів директор підприємства Андрій Самолюк.

Лісівники постійно вдосконалюють зроблене. Наприклад, поруч із рекреаційною зоною «Ялинка» встановлено автозупинку «Ростань», далеко не першу таку в Шацькому районі.

У прес-службі зазначають, що такий комфорт давно оцінили люди. Тож навіть у далеко не спекотний день на рекреаційних пунктах досить гамірно.

«Можемо гарно провести час у своїй компанії, не засмічуючи природу, в комфорті і, що дуже важливо для переважної кількості населення, – безкоштовно. Тобто це реально для всіх. Де ви ще таке бачили? Є заготовлені лісівниками дрова, місця для розведення багаття та вбиральні», – розповів чоловік із юрби відпочивальників.

Філософія еко-туризму, звісно, відрізняється від туризму курортного. Це бажання мешканця міста чи села відпочити від метушні та провести час наодинці з природою, що за нинішнього темпу життя необхідно все частіше.

Керуючись критеріями вибору місця, беріть до уваги ландшафти та екологію сільської місцевості. Про решту вже попіклувались лісівники.

І єдине, про що просять відвідувачів, – шанувати ліс та їхню працю, адже гарне ставлення надихає дбати про людей і надалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тролейбусу №12 продовжили маршрут
Наступна новина Кандидату в президенти пропонували знятися за 5 мільйонів гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини