На Волині хочуть посадити понад 350 гектарів лісу. Кличуть долучатися всіх охочих

На Волині хочуть посадити понад 350 гектарів лісу.  Кличуть долучатися всіх охочих
Фото ілюстративне

На Волинів у державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство» стартувала весняна лісокультурна кампанія. В кожному із шести лісництв у цей день створено по 2-3 гектари лісових культур.

До висадки нових лісів  кличуть долучатися всіх охочих волинян, – повідомляють у прес-служба Волинського ОУЛМГ.

«Цьогорічної весни плануємо провести лісовідновлення на площі  не менше 352 га», – розповідає директор ДП «Городоцьке ЛГ» Віктор Данилюк.

«Це дорівнює площі суцільних зрубів 2018 року. Зокрема, відповідно до проектів – лісових культур буде створено на площі 72 га, сприяння природному відновленню проведено на площі 240 га, а 40 га буде залишено  під природне відновлення», – зазначив чоловік.

Лісівники зазначають, що на Поліссі, де ґрунти переважно піщані, дорога кожна сприятлива година, а відтак можна говорити, що «Вдала година сто літ може прогодувати!». Саме так виходить із лісовими саджанцями, що приживуться з добрих рук і ростимуть сто і більше літ.

«Зараз у ґрунті ще вдосталь вологи. Тож поки не настала тепла погода і не «пішли» в ріст сіянці, необхідно вчасно провести весь комплекс робіт. А це – викопування сіянців із розсадника, сортування, обробка хімічними препаратами кореневої системи; із траншей з піском необхідно вибрати жолудь дуба, який також починає «накльовуватись»… Підготовка ґрунту проведена ще восени минулого року»,  – наголошує головний лісничий державного господарства Сергій Бабік

Лісівники зазначають, що залишилося запросити до участі в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» всіх охочих: долучити депутатів, представників влади та місцевих громад, учнівську молодь, вчителів, громадськість, місцевий люд.

«Дуже приємно, що із кожним роком кількість  учасників таких заходів із лісовідновлення стає все більшою.Отож у лісівників відповідальна пора відновлення лісу для майбутніх поколінь розпочалась. Запрошуємо всіх  небайдужих краян взяти участь у створенні лісів майбутнього», – йдеться у повідомленні лісівників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький виробник косметики відкрив магазин у ЦУМі. ФОТО
Наступна новина Якими були школи Луцька XVII – початку XX століття
Останні новини
Схожі новини