«100 людей на панахиді. Звикли до смертей?» - волонтер про прощання із загиблим бійцем у Луцьку

«100 людей на панахиді. Звикли до смертей?» - волонтер про прощання із загиблим бійцем у Луцьку
Джерело фото: Волинські новини

Адвокат і волонтер Василь Нагорний розповів, що на прощання із загиблим на Сході Максимом Пасичнюком у Луцьку прийшли прощатися лише близько сотні людей. 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Луцьк проводив Максима Пасичнюка, Луцьк в жалобі, Луцьк з 200 000 населення одночасно й байдужий. Я не про кожного жителя зараз пишу (знаю, що всі працюють і виживають як можуть,часу обмаль і я не на всіх панахидах був), я про загальну картину. Приблизно 100 людей було на панахиді.... «Плине кача» і тужливий дзвін на центральній площі міста не змогли зупинити звичний ритм людей, які сотнями пересуваються по центральній частині міста», – написав автор.

Нагорний зазначив, що панахида тривала 15 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Був тим, на кого рівнялися», - побратими про загиблого на Сході Максима Пасичнюка

«Звикли до смертей? Кажуть людина до всього звикає, окрім смерті, бо тоді тоді вже стає не людиною. І все ж коли бачиш, як до ювілею якогось чиновника, «костюми» і «придворні дами», з крутими букетами в руках, хвилями заходять в кабінет, то виникає питання: – А Максим не вартий того?» – зазначив адвокат.

Він запевнив – якби кожна установа, організація, підприємство, відрядило по одній людині з двома квіточками, Театральний майдан був би заповнений людьми з квітами.

«Повірте рідним було б набагато легше на душі... Сам не раз чув від матерів загиблих приблизно такі слова: «Ви бачили скільки людей прийшло провести мого синочка, вичули, як слова казали, ви бачите, як його любили і поважали, хай тільки його смерть буде останньою і недаремною», – резюмував автор. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині освятять храм
Наступна новина Все, що ви не знали про кіберспорт: лучан запрошують на форум про інтернет-маркетинг
Останні новини
Схожі новини