«А скільки обіцянок чули…». В поліських селах ремонтують садочки. ФОТО

«А скільки обіцянок чули…». В поліських селах ремонтують садочки. ФОТО
Юрій Ройко з вихованцями дитсадка у Холоневичах

У віддалених селах Ківерцівщини вперше за багато років дитсадки дочекалися капремонту.

Десятиліттями дошкільні навчальні заклади у селах Липне та Холоневичі не бачили ремонту. Селяни нарікають, що не раз зверталися до чиновників і депутатів різних рівнів з проханням створити нормальні сучасні умови для дітей, однак марно.

- Знаєте, як люди в Холоневичах  кажуть: «Кого тільки ми тут бачили, скільки обіцянок чули. І нічо!». Рік тому і я відчув певний скепсис і недовіру, коли обговорювали, як вирішити нагальну проблему: невідкладного ремонту потребував місцевий садочок «Колобок». Приміщення було в жахливому стані: шифер від старості при дотику розсипався піском, - розповів депутат Волинської облради від Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Ройко.

Дисадок в Холоневичах

Тому допомогти холоневицькому дошкільному навчальному закладу взялися силами РПЛ. З втручанням нардепа і лідера цієї політсили Олега Ляшка у сільському садку замінили старі вікна на металопластикові, встановили нову покрівлю. У планах – добудова приміщення і його утеплення.

Аналогічна ситуація й у дитсадку села Липне. Хоч цей населений пункт – на окраїні району, але є багатодітним: тут щороку народжується 30-40 малюків. Разом з тим за останнім 4 десятки літ у ДНЗ «Сонечко» жодного разу не було капремонту.

Не одне десятиліття у Липному садок був фактично аварійним. 
Сьогодні ж – з новим дахом...

- У місцевих селян була мрія: відремонтувати садочок і розширити його. Нам вдалося почати її втілення.  За сприяння Олега Ляшка були виділені кошти: садочок вже красується новим металочерепичним покриттям і сучасними енергоощадними вікнами. А далі буде добудова приміщення додаткової групи і енергомодернізація зовнішніх стін, - зазначає Юрій Ройко.

Юрій Ройко у Волинській облраді представляє округ №14 у Ківерцівському районі й традиційно опікується проблемами населених пунктів саме цієї території. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через відлигу у Володимирі-Волинському «попливли» вулиці. ВІДЕО
Наступна новина Співак з Луцька Монатик показав зворушливі світлини з синами
Останні новини
Схожі новини