Аналоги Ф-1 і РГД-5: ЗСУ отримали нові гранати українського виробництва

Аналоги Ф-1 і РГД-5: ЗСУ отримали нові гранати українського виробництва

Міністерство оборони України кодифікувало ручні гранати українського виробництва.

Про це інформує пресслужба МОУ. 

До експлуатації у військах допущено оборонну осколкову гранату – аналог радянської Ф-1. Боєприпас українського виробництва відповідає характеристикам засобів ближнього бою сучасного зразка. Раніше у нас не було виробництва такого типу гранат. 

Ручна оборонна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили противника. Внаслідок потужної дії застосовувати її необхідно лише з укриття.

Також Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5. Її серійне виробництво вже налагоджене українським виробником. 

Зауважимо, що виробники і розробники зразків ОВТ із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту: [email protected].


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З дитинства мріяв бути військовим: історія захисника з Волині Юрія Ролюка, якому навіки 24
Наступна новина На Волині вшанували пам'ять загиблого офіцера-прикордонника Олександра Максименка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні