Apple випустила оновлення, що закриває вразливості в процесорах

Apple випустила оновлення, що закриває вразливості в процесорах

Компанія Apple випустила оновлення для операційних систем iOS і macOS і браузера Safari, які захистять процесори пристроїв від атак типу Spectre, в результаті яких одні додатки можуть "залазити" в пам'ять інших.

Як повідомлялося, мова йде про уразливість, що отримала назву "чіпокаліпсіс" і вона стосується чіпів Intel, AMD і ARM.

Виявлена ​​проблема процесорів також робить їх уразливими до атак, які дозволяють порушити бар'єр між додатками і внутрішньою пам'яттю операційної системи, що відкриває доступ до даних, що зберігаються в пам'яті ОС.

Для запобігання використанню уразливості хакерами Apple радить своїм юзерам завантажувати програмне забезпечення виключно з перевірених джерел, таких як AppStore.

Нагадаємо, всі пристрої компанії Apple, за винятком розумних годинників, схильні до вразливостей процесорів Spectre і Meltdown.

Раніше стало відомо, що у процесорах Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc і ARM Holdings виявлені серйозні уразливості в безпеці.

Також зазначалося, що глава Intel Брайан Кржанич продав значну частину своїх акцій вже після того, як йому стало відомо про проблеми з безпекою процесорів компанії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За 2017 рік індекс овочевого кошика зріс на 37%
Наступна новина У Луцьку автівка збила пенсіонерку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні