Арабські лікарі розділили близнючок, які народились зі спільними животом та ногою

Арабські лікарі розділили близнючок, які народились зі спільними животом та ногою

Лікарі із Саудівської Аравії змогли роз’єднати двох палестинських новонароджених дівчаток, які були з’єднані в районі живота та нижньої частини тіла. Про це повідомляє ВВС.

Так, дівчаток на ім’я Фара і Ганін прооперували в дитячій лікарні короля Абдулли в Ер-Ріяді. У них була спільна нога, але окремі серця і легені.

Дівчаток привезли до Саудівської Аравії, бо батьків попереджали, що на батьківщині вони помруть.

У заяві зазначили, що під час операції, яка проходила в дев’ять етапів, дівчаткам роз’єднали кишківники, печінку і таз.

Як повідомили саудівські ЗМІ, близнючок доправили літаком до Саудівської Аравії в грудні, а перед цим їх зі смуги Газа привезли до Йорданії.

У секторі Газа якість медицини погіршилася внаслідок блокади, повторних спалахів збройного конфлікту, палестинських політичних поділів і бюджетних скорочень, повідомляє ООН. Тому там просто немає можливостей для таких складних операцій.

Ізраїль та Єгипет уже 10 років утримують територіальну та морську блокаду сектору Газа, намагаючись запобігти нападам бойовиків, які там базуються. 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як із ПЕТ-пляшок виготовляють одяг?
Наступна новина Трасу Луцьк-Ковель відремонтують. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини